Ivana Pirić

Ivana Pirić, šefica Podjedinice za donatorske projekte, Jedinica za implementaciju projekata iz međunarodnih fondova pri Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH

Ivana Pirić diplomirala je 2006. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli na studijskom odsjeku Žurnalistika.

Iskustvo – Radila je kao novinarka u Tuzli i Brčko distriktu BiH, te kao dopisnik za bosanskohercegovačke medije. Bila je urednica Informativno-političkog programa Radija Brčko, gdje je stekla bogato iskustvo pri izvještavanju za javnost, ali i upravljanju ljudskim resursima. Iza sebe ima na stotine novinarskih članaka i izvješća, od kojih je većina nastala kao produkt istraživanja na domaćem terenu.  Od 2014. godine portparol je  Regionalnih kazališnih / pozorišnih susreta BiH u Brčko distriktu BiH, a koji važe za najznačajniju manifestaciju kulture Brčko distrikta BiH , a zahvaljujući kojim je Brčko između ostalog, više od četrdeset godina prepoznatljivo diljem zemlje, susjedstva i regije.

Posjeduje iskustvo u upravljanju donatorskim sredstvima stečeno kroz suradnju s nekoliko međunarodnih organizacija.

Vještine – Spremnost na timski rad, kreativna, spremna za istraživačke izazove kao i za upravljanje grupom pri organizacijskom obavljanju posla.